Besser Deutsch - German online Lessons
Besser Deutsch - German online Lessons

Hogyan találhatsz megfelelő német tanárt

Szeretnél jobban és magabiztosabban beszélni és érteni németül? A magánórákon anyanyelvi tanárainkkal gyors fejlődést fogsz elérni.

Ma már számtalan platform létezik, ahol online német nyelvtanárokat találhatsz. A nyelviskolák ma már gyakran kínálnak online tanfolyamokat és egyéni órákat is Skype-on és Zoom-on keresztül. De hogyan találod meg a megfelelő német tanárt, aki a legjobban tud támogatni a német nyelvtanulásban?

Négy pontot állítottunk össze, hogy segítsünk a döntésben. Természetesen tudjuk, hogy a legtöbb ember számára a költségvetés döntő tényező. Ezért rögtön ezzel kezdjük.

Egy jó német tanár mindig drága?

A magánórák ára széles skálán mozog. Kutatásunk során 24 és 65 euró közötti ajánlatokat találtunk óránként. A legtöbb azonban 30 és 45 euró között volt. Az ár önmagában azonban általában semmit sem mond az órák minőségéről.

Fontos, hogy a tanár jól felkészüljön a közös órákra, hogy hatékonyan tudj tanulni. Még a legnagyobb alku is pénzkidobás, ha a németóra csak egy kedves beszélgetés, ami nem jelent hozzáadott értéket az Ön számára. Sokan kínálnak ingyenes próbaórát, ahol megismerkedhetsz a tanárral. Itt érdemes megkérdezni, hogyan épül fel az óra.

A szimpátia rendkívül fontos szerepet játszik a nyelvtanulásban.

Nem minden ember kompatibilis. Gyakran néhány másodperc alatt eldől, hogy szimpatikusnak találunk-e valakit vagy sem. Ez egy természetes folyamat, amely tudat alatt zajlik. Ezt mindenki ismeri a mindennapi életből. Új kollégákkal, ismerősökkel vagy üzleti partnerekkel találkozunk, és máris megvan: az első benyomás.

Természetesen ez a próbatanítás során is így van. De ne aggódj, a legtöbb tanárnak van tapasztalata és rutinja. Ahhoz, hogy hatékonyan tanulhass, fontos, hogy jól érezd magad a nyelvórán. Ezért a szimpátia meghatározó tényező. A legdrágább tanár semmit sem ér, ha rossz érzésekkel érkezel az órára.

Mik a céljaid?

Ha csak most kezd németül tanulni, érdemes olyan német tanárt választania, aki beszéli az Ön nyelvét (vagy az angolt). Így mindent a te nyelveden tud elmagyarázni, és gyorsabban megtanulod az alapokat. A legtöbb német tanár angolul is beszél, és angolul is meg tudja tanítani neked a német nyelvet.

Haladó tanulóknak érdemes anyanyelvi beszélővel tanulni. Ők ismerik a köznyelvi kifejezéseket, segítenek a kiejtésben, szinte minden nyelvtani hibát észrevesznek, és segítenek még jobban fejleszteni a nyelvtudásodat. Ha egy adott tantárgyból tanulsz németül, érdemes megkérdezni a tanárt, hogy ismeri-e az adott tantárgyat.

A megfelelő idő megtalálása a tanuláshoz

A próbaórán meg kell kérdeznie a tanárt a rendelkezésre állásáról is. Van-e ideje és szabad kapacitása, amikor tanulni szeretne? Sok tanár hétvégén vagy esténként is kínál órákat.

Azt is meg kell beszélnie, hogy milyen gyakran szeretne hetente tanulni. Így a tanár be tud téged írni a beosztásába, és az órákat szabadon tarthatja számodra.

Tanulj anyanyelvű német tanárral

Segítségre van szükséged az iskolai, egyetemi vagy munkahelyi német nyelvtanuláshoz, vagy egyszerűen csak szeretnél jobban beszélni németül? Nálunk online tanulhatsz német nyelvtanárainkkal otthonod kényelméből. Online nyelviskolánkkal kapcsolatos minden információt itt találsz:

Schon gelesen?

Online német tanár: Így takaríthatsz meg időt és pénzt

Szeretnéd gyorsan és olcsón fejleszteni a német nyelvtudásodat? A...

Német magántanár: Hasznos tippek és mennyibe kerül

A német nyelv nem könnyű. Mindegy, hogy az érettségihez...

Német leckék online: Tényleg megéri?

A világjárvány sok mindent megváltoztatott - még a nyelvtanulást...

Három módja a német nyelv online tanulásának

Az idegen nyelv tanulásának több módja van. Alapvetően vannak...

Beliebte Artikel

Deutsch-Nachhilfe online: Warum es sich lohnt

Du möchtest deine Deutschkenntnisse verbessern, aber der Alltag lässt...

Deutsch-Matura: So gelingt deine Zusammenfassung

Die Zusammenfassung ist eine essentielle Textsorte, die in der...

Textinterpretation bei der Deutsch-Matura: Nützliche Tipps

Die Textinterpretation ist eine entscheidende Fähigkeit, die bei der...

Das ist bei der Textanalyse bei der Deutsch-Matura wichtig

Du stehst kurz vor deiner Deutsch-Matura und die Textanalyse...

Meinungsrede bei der Deutsch-Matura: Das musst du wissen

Die Meinungsrede ist eine mächtige Form der schriftlichen Überzeugungskraft....

Deutsch-Nachhilfe online: Warum es sich lohnt

Du möchtest deine Deutschkenntnisse verbessern, aber der Alltag lässt dir kaum Raum für zusätzliche Termine? Keine Sorge, wir haben die Lösung für dich: Deutsch-Nachhilfe...

Deutsch-Matura: So gelingt deine Zusammenfassung

Die Zusammenfassung ist eine essentielle Textsorte, die in der Deutsch-Matura oft gefordert wird. Sie erfordert die Fähigkeit, relevante Informationen kompakt und strukturiert wiederzugeben. Dabei...

Textinterpretation bei der Deutsch-Matura: Nützliche Tipps

Die Textinterpretation ist eine entscheidende Fähigkeit, die bei der Deutsch-Matura gefragt ist. Dabei geht es darum, einen literarischen Text auf Basis einer gründlichen Analyse...

Das ist bei der Textanalyse bei der Deutsch-Matura wichtig

Du stehst kurz vor deiner Deutsch-Matura und die Textanalyse bereitet dir Sorgen? Keine Sorge, in diesem Blogbeitrag erfährst du, worauf es bei der Textanalyse...

Meinungsrede bei der Deutsch-Matura: Das musst du wissen

Die Meinungsrede ist eine mächtige Form der schriftlichen Überzeugungskraft. In diesem Beitrag erfährst du, worauf es ankommt, wenn du dich in dieser Textsorte beweisen...

Leserbrief schreiben bei der Deutsch-Matura: Das ist Wichtig

Du stehst vor der Herausforderung, einen Leserbrief für deine Deutsch-Matura zu verfassen. Doch wie gehst du am besten vor? Welche Punkte sind entscheidend? Dieser...