Besser Deutsch - German online Lessons
Besser Deutsch - German online Lessons

Hogyan találhatsz megfelelő német tanárt

Szeretnél jobban és magabiztosabban beszélni és érteni németül? A magánórákon anyanyelvi tanárainkkal gyors fejlődést fogsz elérni.

Ma már számtalan platform létezik, ahol online német nyelvtanárokat találhatsz. A nyelviskolák ma már gyakran kínálnak online tanfolyamokat és egyéni órákat is Skype-on és Zoom-on keresztül. De hogyan találod meg a megfelelő német tanárt, aki a legjobban tud támogatni a német nyelvtanulásban?

Négy pontot állítottunk össze, hogy segítsünk a döntésben. Természetesen tudjuk, hogy a legtöbb ember számára a költségvetés döntő tényező. Ezért rögtön ezzel kezdjük.

Egy jó német tanár mindig drága?

A magánórák ára széles skálán mozog. Kutatásunk során 24 és 65 euró közötti ajánlatokat találtunk óránként. A legtöbb azonban 30 és 45 euró között volt. Az ár önmagában azonban általában semmit sem mond az órák minőségéről.

Fontos, hogy a tanár jól felkészüljön a közös órákra, hogy hatékonyan tudj tanulni. Még a legnagyobb alku is pénzkidobás, ha a németóra csak egy kedves beszélgetés, ami nem jelent hozzáadott értéket az Ön számára. Sokan kínálnak ingyenes próbaórát, ahol megismerkedhetsz a tanárral. Itt érdemes megkérdezni, hogyan épül fel az óra.

A szimpátia rendkívül fontos szerepet játszik a nyelvtanulásban.

Nem minden ember kompatibilis. Gyakran néhány másodperc alatt eldől, hogy szimpatikusnak találunk-e valakit vagy sem. Ez egy természetes folyamat, amely tudat alatt zajlik. Ezt mindenki ismeri a mindennapi életből. Új kollégákkal, ismerősökkel vagy üzleti partnerekkel találkozunk, és máris megvan: az első benyomás.

Természetesen ez a próbatanítás során is így van. De ne aggódj, a legtöbb tanárnak van tapasztalata és rutinja. Ahhoz, hogy hatékonyan tanulhass, fontos, hogy jól érezd magad a nyelvórán. Ezért a szimpátia meghatározó tényező. A legdrágább tanár semmit sem ér, ha rossz érzésekkel érkezel az órára.

Mik a céljaid?

Ha csak most kezd németül tanulni, érdemes olyan német tanárt választania, aki beszéli az Ön nyelvét (vagy az angolt). Így mindent a te nyelveden tud elmagyarázni, és gyorsabban megtanulod az alapokat. A legtöbb német tanár angolul is beszél, és angolul is meg tudja tanítani neked a német nyelvet.

Haladó tanulóknak érdemes anyanyelvi beszélővel tanulni. Ők ismerik a köznyelvi kifejezéseket, segítenek a kiejtésben, szinte minden nyelvtani hibát észrevesznek, és segítenek még jobban fejleszteni a nyelvtudásodat. Ha egy adott tantárgyból tanulsz németül, érdemes megkérdezni a tanárt, hogy ismeri-e az adott tantárgyat.

A megfelelő idő megtalálása a tanuláshoz

A próbaórán meg kell kérdeznie a tanárt a rendelkezésre állásáról is. Van-e ideje és szabad kapacitása, amikor tanulni szeretne? Sok tanár hétvégén vagy esténként is kínál órákat.

Azt is meg kell beszélnie, hogy milyen gyakran szeretne hetente tanulni. Így a tanár be tud téged írni a beosztásába, és az órákat szabadon tarthatja számodra.

Tanulj anyanyelvű német tanárral

Segítségre van szükséged az iskolai, egyetemi vagy munkahelyi német nyelvtanuláshoz, vagy egyszerűen csak szeretnél jobban beszélni németül? Nálunk online tanulhatsz német nyelvtanárainkkal otthonod kényelméből. Online nyelviskolánkkal kapcsolatos minden információt itt találsz:

Schon gelesen?

Online német tanár: Így takaríthatsz meg időt és pénzt

Szeretnéd gyorsan és olcsón fejleszteni a német nyelvtudásodat? A...

Német magántanár: Hasznos tippek és mennyibe kerül

A német nyelv nem könnyű. Mindegy, hogy az érettségihez...

Német leckék online: Tényleg megéri?

A világjárvány sok mindent megváltoztatott - még a nyelvtanulást...

Három módja a német nyelv online tanulásának

Az idegen nyelv tanulásának több módja van. Alapvetően vannak...

Beliebte Artikel

Online német tanár: Így takaríthatsz meg időt és pénzt

Szeretnéd gyorsan és olcsón fejleszteni a német nyelvtudásodat? A...

Online German Teacher: Prices and how to find the best

The German language is not easy. Whether you need...

Német magántanár: Hasznos tippek és mennyibe kerül

A német nyelv nem könnyű. Mindegy, hogy az érettségihez...

Private Deutsch-Nachhilfe: So findest du den passenden Lehrer

Immer mehr Eltern suchen nach einem privaten Deutsch-Nachhilfe-Lehrer. Es...

Jobsuche heute: Wie findet man passende Arbeit in der Zeit der Digitalisierung?

Die Menschen von heute arbeiten nicht mehr so wie früher. Die Jobs sind vielfältiger geworden, immer mehr Leute arbeiten in Teilzeitjobs und während der...

Private Deutsch-Nachhilfe: So findest du den passenden Lehrer

Immer mehr Eltern suchen nach einem privaten Deutsch-Nachhilfe-Lehrer. Es gibt zahlreiche Plattformen im Internet und viele Gruppen in sozialen Netzwerken, die sich mit dem...

Online Deutschlehrer: Preise und nützliche Tipps

Online-Unterricht wird immer beliebter. Kein Wunder, denn so sparst du Zeit und Geld. Du musst nicht in eine Sprachschule fahren, sondern lernst bequem von...

Online Deutsch-Nachhilfe: Lohnt es sich wirklich?

Fast ein Drittel der Schüler erhält Nachhilfe. Am häufigsten in den Fächern Mathematik, Deutsch und in einer Fremdsprache. Das ist für viele Familien nicht...

Deutsch-Nachhilfe: Wie viel kostet eine Stunde?

Die deutsche Sprache ist nicht einfach. Daher verwundert es nicht, dass viele Schüler Nachhilfe benötigen, um die gewünschte Note zu erreichen. Doch welche Formen...

Konjunktiv II – Irreale Wünsche und Vergleiche

Den Konjunktiv II verwenden wir nicht nur für besonders höfliche Formulierungen, sondern auch für alles irreale. Das können einfache Wünsche sein, Vergleiche oder Bedingungen....