Back
HomeNémet nyelvtanulásHogyan találhatsz megfelelő német tanárt
Hogyan találhatsz megfelelő német tanárt

⚠️ Kérjük, vedd figyelembe, hogy igyekszünk hasznos cikkeket is magyarul írni, ezért nézd el nekünk, ha esetleg néhány hibát vétettünk. Habár nem beszélünk tökéletesen magyarul, de ha a német nyelvről van szó, akkor számíthatsz tudásunkra.

Hogyan találhatsz megfelelő német tanárt

Ma már számtalan platform létezik, ahol online német nyelvtanárokat találhatsz. A nyelviskolák ma már gyakran kínálnak online tanfolyamokat és egyéni órákat is Skype-on és Zoom-on keresztül. De hogyan találod meg a megfelelő német tanárt, aki a legjobban tud támogatni a német nyelvtanulásban?

Négy pontot állítottunk össze, hogy segítsünk a döntésben. Természetesen tudjuk, hogy a legtöbb ember számára a költségvetés döntő tényező. Ezért rögtön ezzel kezdjük.

Egy jó német tanár mindig drága?

A magánórák ára széles skálán mozog. Kutatásunk során 24 és 65 euró közötti ajánlatokat találtunk óránként. A legtöbb azonban 30 és 45 euró között volt. Az ár önmagában azonban általában semmit sem mond az órák minőségéről.

Fontos, hogy a tanár jól felkészüljön a közös órákra, hogy hatékonyan tudj tanulni. Még a legnagyobb alku is pénzkidobás, ha a németóra csak egy kedves beszélgetés, ami nem jelent hozzáadott értéket az Ön számára. Sokan kínálnak ingyenes próbaórát, ahol megismerkedhetsz a tanárral. Itt érdemes megkérdezni, hogyan épül fel az óra.

A szimpátia rendkívül fontos szerepet játszik a nyelvtanulásban.

Nem minden ember kompatibilis. Gyakran néhány másodperc alatt eldől, hogy szimpatikusnak találunk-e valakit vagy sem. Ez egy természetes folyamat, amely tudat alatt zajlik. Ezt mindenki ismeri a mindennapi életből. Új kollégákkal, ismerősökkel vagy üzleti partnerekkel találkozunk, és máris megvan: az első benyomás.

Természetesen ez a próbatanítás során is így van. De ne aggódj, a legtöbb tanárnak van tapasztalata és rutinja. Ahhoz, hogy hatékonyan tanulhass, fontos, hogy jól érezd magad a nyelvórán. Ezért a szimpátia meghatározó tényező. A legdrágább tanár semmit sem ér, ha rossz érzésekkel érkezel az órára.

Mik a céljaid?

Ha csak most kezd németül tanulni, érdemes olyan német tanárt választania, aki beszéli az Ön nyelvét (vagy az angolt). Így mindent a te nyelveden tud elmagyarázni, és gyorsabban megtanulod az alapokat. A legtöbb német tanár angolul is beszél, és angolul is meg tudja tanítani neked a német nyelvet.

Haladó tanulóknak érdemes anyanyelvi beszélővel tanulni. Ők ismerik a köznyelvi kifejezéseket, segítenek a kiejtésben, szinte minden nyelvtani hibát észrevesznek, és segítenek még jobban fejleszteni a nyelvtudásodat. Ha egy adott tantárgyból tanulsz németül, érdemes megkérdezni a tanárt, hogy ismeri-e az adott tantárgyat.

A megfelelő idő megtalálása a tanuláshoz

A próbaórán meg kell kérdeznie a tanárt a rendelkezésre állásáról is. Van-e ideje és szabad kapacitása, amikor tanulni szeretne? Sok tanár hétvégén vagy esténként is kínál órákat.

Azt is meg kell beszélnie, hogy milyen gyakran szeretne hetente tanulni. Így a tanár be tud téged írni a beosztásába, és az órákat szabadon tarthatja számodra.

Még több a német blogunkból

Nachbarschaftsregeln und -etikette in Deutschland

Leben in einer Gemeinschaft bedeutet, Rücksicht aufeinander zu nehmen. Dies gilt besonders, wenn du in Deutschland wohnst, wo das Zusammenleben in Nachbarschaften durch bestimmte Regeln...
weiterlesen »

Der Gebrauch reflexiver Verben im Deutschen

Reflexive Verben sind ein spannendes Phänomen der deutschen Sprache, das sowohl Flexibilität als auch Präzision in die Ausdrucksweise bringt. In diesem Artikel erläutern wir, was...
weiterlesen »

Yoga und Meditation: Die wachsende Beliebtheit in deutschen Städten

Yoga und Meditation sind zwei Praktiken, die immer mehr Menschen in deutschen Städten für sich entdecken. Doch was macht diese alten Traditionen so ansprechend? In...
weiterlesen »

Die Bedeutung von regionalen Lebensmitteln und Bauernmärkten in Deutschland

Regionale Lebensmittel und Bauernmärkte spielen in Deutschland eine wichtige Rolle. Sie bringen frische Produkte direkt von den Feldern auf unseren Tisch. Warum sind sie so...
weiterlesen »

Mietervereine und ihre Rolle im deutschen Mietmarkt

In Deutschland ist das Wohnen ein wichtiges Thema, besonders wenn es um das Mieten geht. Viele Menschen leben in Mietwohnungen und manchmal kann es Probleme...
weiterlesen »

Deutsch im Alltag: Was ist das Zustandspassiv?

Beim Lernen einer neuen Sprache ist das Verstehen verschiedener grammatischer Strukturen unerlässlich. Eine solche Struktur im Deutschen ist das Zustandspassiv, eine Form, die den Zustand...
weiterlesen »