További tippek

Kérjük megértésedet: Nem vagyunk magyar anyanyelvűek. Talán találsz egy-két nyelvtani vagy stilisztikai hibát a szövegünkben - vagy valószínűleg még többet is. Kérem, ne légy túl szigorú velünk. Reméljük, hogy cikkeink továbbra is hasznosak a te számodra.

Hogyan találhatsz megfelelő német tanárt

Ma már számtalan platform létezik, ahol online német nyelvtanárokat találhatsz. A nyelviskolák ma már gyakran kínálnak online tanfolyamokat és egyéni órákat is Skype-on és Zoom-on keresztül. De hogyan találod meg a megfelelő német tanárt, aki a legjobban tud támogatni a német nyelvtanulásban?

Négy pontot állítottunk össze, hogy segítsünk a döntésben. Természetesen tudjuk, hogy a legtöbb ember számára a költségvetés döntő tényező. Ezért rögtön ezzel kezdjük.

Egy jó német tanár mindig drága?

A magánórák ára széles skálán mozog. Kutatásunk során 24 és 65 euró közötti ajánlatokat találtunk óránként. A legtöbb azonban 30 és 45 euró között volt. Az ár önmagában azonban általában semmit sem mond az órák minőségéről.

Fontos, hogy a tanár jól felkészüljön a közös órákra, hogy hatékonyan tudj tanulni. Még a legnagyobb alku is pénzkidobás, ha a németóra csak egy kedves beszélgetés, ami nem jelent hozzáadott értéket az Ön számára. Sokan kínálnak ingyenes próbaórát, ahol megismerkedhetsz a tanárral. Itt érdemes megkérdezni, hogyan épül fel az óra.

A szimpátia rendkívül fontos szerepet játszik a nyelvtanulásban.

Nem minden ember kompatibilis. Gyakran néhány másodperc alatt eldől, hogy szimpatikusnak találunk-e valakit vagy sem. Ez egy természetes folyamat, amely tudat alatt zajlik. Ezt mindenki ismeri a mindennapi életből. Új kollégákkal, ismerősökkel vagy üzleti partnerekkel találkozunk, és máris megvan: az első benyomás.

Természetesen ez a próbatanítás során is így van. De ne aggódj, a legtöbb tanárnak van tapasztalata és rutinja. Ahhoz, hogy hatékonyan tanulhass, fontos, hogy jól érezd magad a nyelvórán. Ezért a szimpátia meghatározó tényező. A legdrágább tanár semmit sem ér, ha rossz érzésekkel érkezel az órára.

Mik a céljaid?

Ha csak most kezd németül tanulni, érdemes olyan német tanárt választania, aki beszéli az Ön nyelvét (vagy az angolt). Így mindent a te nyelveden tud elmagyarázni, és gyorsabban megtanulod az alapokat. A legtöbb német tanár angolul is beszél, és angolul is meg tudja tanítani neked a német nyelvet.

Haladó tanulóknak érdemes anyanyelvi beszélővel tanulni. Ők ismerik a köznyelvi kifejezéseket, segítenek a kiejtésben, szinte minden nyelvtani hibát észrevesznek, és segítenek még jobban fejleszteni a nyelvtudásodat. Ha egy adott tantárgyból tanulsz németül, érdemes megkérdezni a tanárt, hogy ismeri-e az adott tantárgyat.

A megfelelő idő megtalálása a tanuláshoz

A próbaórán meg kell kérdeznie a tanárt a rendelkezésre állásáról is. Van-e ideje és szabad kapacitása, amikor tanulni szeretne? Sok tanár hétvégén vagy esténként is kínál órákat.

Azt is meg kell beszélnie, hogy milyen gyakran szeretne hetente tanulni. Így a tanár be tud téged írni a beosztásába, és az órákat szabadon tarthatja számodra.

Anzeige

Német nyelvtan

Anzeige

További cikkek