Besser Deutsch - German online Lessons
Besser Deutsch - German online Lessons

Német leckék online: Tényleg megéri?

Szeretnél jobban és magabiztosabban beszélni és érteni németül? A magánórákon anyanyelvi tanárainkkal gyors fejlődést fogsz elérni.

A világjárvány sok mindent megváltoztatott – még a nyelvtanulást is. Az alkalmazások és a YouTube mellett egyre népszerűbbek a Skype-on vagy Zoomon keresztül videohívással történő online órák. Az interneten található számtalan platform mellett számos nyelviskola is kínálja ezt a szolgáltatást. A videokonferencián keresztüli csoportos tanfolyamok vagy egyéni órák már régóta mindennapossá váltak.

De vajon megéri-e ezeket az online ajánlatokat igénybe venni, és helyettesíthetik-e a klasszikus nyelviskolai nyelvórákat? Sokan eleinte szkeptikusak, és még mindig ismeretlen az érzés, hogy egy kamera előtt kell ülni. De ez a kezdeti bizonytalanság általában az első óra alatt elszáll.

Időmegtakarítás az online leckékkel

Az online órák egyértelmű előnye az óriási időmegtakarítás, mivel nem szükséges az út a nyelviskolába és vissza. Ön független, és kényelmesen, otthonról vagy az irodából tanulhat a tanárával. Mindössze egy laptopra vagy számítógépre van szüksége webkamerával, mikrofonnal és stabil internetkapcsolattal.

Milyen eszközöket használ a tanár?

Az órák minősége többek között a tanár felszereltségétől függ. Van-e professzionális mikrofonja, stabil internet és jó webkamera? Végül is jól kell tudnod érteni a tanárodat, és a gesztusai és arckifejezései nem lényegtelenek az órán.

Mivel a leckék online zajlanak, nem kap másolatokat vagy feladatlapokat nyomtatott formában. Egy jól előkészített órán a tanárod digitális tankönyveket, egyéni feladatlapokat és dokumentumokat használ, amelyeken mindketten egyszerre dolgozhattok. Ideális esetben az óra után is hozzáférhetsz ezekhez a dokumentumokhoz, hogy átnézhesd, mit tanultál.

Online csoportos tanfolyamok vagy online magánórák?

Mindkét oktatási formának megvan a maga helye. Különösen a világjárvány idején volt szükség az embereknek a törölt nyelvtanfolyamok pótlására. Gyakran találni online nyelvtanfolyamokat 10 vagy több résztvevővel. Minél több résztvevője van egy online kurzusnak, annál nehezebbé válik a tanár számára, hogy egyéni figyelmet tudjon fordítani a diákokra. Ezért a normál tanfolyamokhoz hasonlóan a tanfolyam lefoglalása előtt érdemes ellenőrizni a résztvevők számát.

Az online magánórák esetében ez a probléma nem merül fel. Itt nem kell megosztanod a tanárodat senki mással, és ő a leckéket, gyakorlatokat és házi feladatokat az egyéni igényeidhez igazíthatja. Ez a leghatékonyabb módja a nyelvtanulásnak, akárcsak a klasszikus egyéni órák, csak rugalmasabb és időtakarékosabb.

Következtetésünk

Néhányan kezdetben kissé szkeptikusak lehetnek, és talán nem érzik magukat túl jól a kamera előtt. De ez az érzés gyorsan elmúlik, és az online leckék előnyei megmaradnak. Próbálja ki, és a megspórolt időt használja fel hobbijaira vagy egy sétára a friss levegőn.

Tanulj anyanyelvű német tanárral

Segítségre van szükséged az iskolai, egyetemi vagy munkahelyi német nyelvtanuláshoz, vagy egyszerűen csak szeretnél jobban beszélni németül? Nálunk online tanulhatsz német nyelvtanárainkkal otthonod kényelméből. Online nyelviskolánkkal kapcsolatos minden információt itt találsz:

Schon gelesen?

Online német tanár: Így takaríthatsz meg időt és pénzt

Szeretnéd gyorsan és olcsón fejleszteni a német nyelvtudásodat? A...

Német magántanár: Hasznos tippek és mennyibe kerül

A német nyelv nem könnyű. Mindegy, hogy az érettségihez...

Hogyan találhatsz megfelelő német tanárt

Ma már számtalan platform létezik, ahol online német nyelvtanárokat...

Három módja a német nyelv online tanulásának

Az idegen nyelv tanulásának több módja van. Alapvetően vannak...

Beliebte Artikel

Online német tanár: Így takaríthatsz meg időt és pénzt

Szeretnéd gyorsan és olcsón fejleszteni a német nyelvtudásodat? A...

Online German Teacher: Prices and how to find the best

The German language is not easy. Whether you need...

Német magántanár: Hasznos tippek és mennyibe kerül

A német nyelv nem könnyű. Mindegy, hogy az érettségihez...

Private Deutsch-Nachhilfe: So findest du den passenden Lehrer

Immer mehr Eltern suchen nach einem privaten Deutsch-Nachhilfe-Lehrer. Es...

Jobsuche heute: Wie findet man passende Arbeit in der Zeit der Digitalisierung?

Die Menschen von heute arbeiten nicht mehr so wie früher. Die Jobs sind vielfältiger geworden, immer mehr Leute arbeiten in Teilzeitjobs und während der...

Private Deutsch-Nachhilfe: So findest du den passenden Lehrer

Immer mehr Eltern suchen nach einem privaten Deutsch-Nachhilfe-Lehrer. Es gibt zahlreiche Plattformen im Internet und viele Gruppen in sozialen Netzwerken, die sich mit dem...

Online Deutschlehrer: Preise und nützliche Tipps

Online-Unterricht wird immer beliebter. Kein Wunder, denn so sparst du Zeit und Geld. Du musst nicht in eine Sprachschule fahren, sondern lernst bequem von...

Online Deutsch-Nachhilfe: Lohnt es sich wirklich?

Fast ein Drittel der Schüler erhält Nachhilfe. Am häufigsten in den Fächern Mathematik, Deutsch und in einer Fremdsprache. Das ist für viele Familien nicht...

Deutsch-Nachhilfe: Wie viel kostet eine Stunde?

Die deutsche Sprache ist nicht einfach. Daher verwundert es nicht, dass viele Schüler Nachhilfe benötigen, um die gewünschte Note zu erreichen. Doch welche Formen...

Konjunktiv II – Irreale Wünsche und Vergleiche

Den Konjunktiv II verwenden wir nicht nur für besonders höfliche Formulierungen, sondern auch für alles irreale. Das können einfache Wünsche sein, Vergleiche oder Bedingungen....