További tippek

Kérjük megértésedet: Nem vagyunk magyar anyanyelvűek. Talán találsz egy-két nyelvtani vagy stilisztikai hibát a szövegünkben - vagy valószínűleg még többet is. Kérem, ne légy túl szigorú velünk. Reméljük, hogy cikkeink továbbra is hasznosak a te számodra.

Német leckék online: Tényleg megéri?

A világjárvány sok mindent megváltoztatott – még a nyelvtanulást is. Az alkalmazások és a YouTube mellett egyre népszerűbbek a Skype-on vagy Zoomon keresztül videohívással történő online órák. Az interneten található számtalan platform mellett számos nyelviskola is kínálja ezt a szolgáltatást. A videokonferencián keresztüli csoportos tanfolyamok vagy egyéni órák már régóta mindennapossá váltak.

De vajon megéri-e ezeket az online ajánlatokat igénybe venni, és helyettesíthetik-e a klasszikus nyelviskolai nyelvórákat? Sokan eleinte szkeptikusak, és még mindig ismeretlen az érzés, hogy egy kamera előtt kell ülni. De ez a kezdeti bizonytalanság általában az első óra alatt elszáll.

Időmegtakarítás az online leckékkel

Az online órák egyértelmű előnye az óriási időmegtakarítás, mivel nem szükséges az út a nyelviskolába és vissza. Ön független, és kényelmesen, otthonról vagy az irodából tanulhat a tanárával. Mindössze egy laptopra vagy számítógépre van szüksége webkamerával, mikrofonnal és stabil internetkapcsolattal.

Milyen eszközöket használ a tanár?

Az órák minősége többek között a tanár felszereltségétől függ. Van-e professzionális mikrofonja, stabil internet és jó webkamera? Végül is jól kell tudnod érteni a tanárodat, és a gesztusai és arckifejezései nem lényegtelenek az órán.

Mivel a leckék online zajlanak, nem kap másolatokat vagy feladatlapokat nyomtatott formában. Egy jól előkészített órán a tanárod digitális tankönyveket, egyéni feladatlapokat és dokumentumokat használ, amelyeken mindketten egyszerre dolgozhattok. Ideális esetben az óra után is hozzáférhetsz ezekhez a dokumentumokhoz, hogy átnézhesd, mit tanultál.

Online csoportos tanfolyamok vagy online magánórák?

Mindkét oktatási formának megvan a maga helye. Különösen a világjárvány idején volt szükség az embereknek a törölt nyelvtanfolyamok pótlására. Gyakran találni online nyelvtanfolyamokat 10 vagy több résztvevővel. Minél több résztvevője van egy online kurzusnak, annál nehezebbé válik a tanár számára, hogy egyéni figyelmet tudjon fordítani a diákokra. Ezért a normál tanfolyamokhoz hasonlóan a tanfolyam lefoglalása előtt érdemes ellenőrizni a résztvevők számát.

Az online magánórák esetében ez a probléma nem merül fel. Itt nem kell megosztanod a tanárodat senki mással, és ő a leckéket, gyakorlatokat és házi feladatokat az egyéni igényeidhez igazíthatja. Ez a leghatékonyabb módja a nyelvtanulásnak, akárcsak a klasszikus egyéni órák, csak rugalmasabb és időtakarékosabb.

Következtetésünk

Néhányan kezdetben kissé szkeptikusak lehetnek, és talán nem érzik magukat túl jól a kamera előtt. De ez az érzés gyorsan elmúlik, és az online leckék előnyei megmaradnak. Próbálja ki, és a megspórolt időt használja fel hobbijaira vagy egy sétára a friss levegőn.

Anzeige

Német nyelvtan

Anzeige

További cikkek