Besser Deutsch - German online Lessons
Besser Deutsch - German online Lessons

Három módja a német nyelv online tanulásának

Szeretnél jobban és magabiztosabban beszélni és érteni németül? A magánórákon anyanyelvi tanárainkkal gyors fejlődést fogsz elérni.

Az idegen nyelv tanulásának több módja van. Alapvetően vannak nyelvtanfolyamok, magánórák vagy önképzés. Különösen az önvezető tanulás vált egyre népszerűbbé az utóbbi években, köszönhetően a számos felhasználóbarát alkalmazásnak. De egyre nagyobb teret hódítanak az online órák is, élőben, nyelvtanárral – egyénileg vagy csoportosan.

Úgy gondoljuk, hogy mindegyik lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai. Ebben a cikkben szeretnénk megosztani Önnel a tapasztalatainkat, és áttekintést adni a különböző online tanulási lehetőségekről.

Meg lehet tanulni egy nyelvet egy applikációval?

Erről sok fórumon heves vita folyik. Találkoztunk olyan emberekkel, akik csak egy alkalmazással tanultak meg németül, és azt tapasztalták, hogy szövegeket és néha beszélt németet is értenek, de beszélni óriási nehézségeik vannak.

Egyszerűen hiányzik a gyakorlat és a nyelvhasználat. Sok alkalmazás képes ellenőrizni a kiejtésedet, és megmondja, hogy helyesen ejtetted-e ki a szót, de egy alkalmazással még nem tudsz beszélgetni. Pedig éppen ez a fontos egy nyelvtanulás során.

De az alkalmazások önmagukban nem rosszak. Épp ellenkezőleg, az alkalmazások lehetővé teszik, hogy a nyelvtanfolyam vagy a tanárral tartott órák mellett tanulj. Ily módon az alkalmazás segíthet gyorsabb fejlődést elérni.

Tanuljon németül ingyen az interneten

Valószínűleg ez az egyik legnépszerűbb keresés a Google-on, ha német nyelvtanulásról van szó. És valóban, számtalan hasznos videó található a YouTube-on, valamint érdekes és hasznos blogcikkek, amelyek segíthetnek a német nyelvtanulásban.

Ezeket a lehetőségeket mindenképpen ki kell használnia. De egyedül tanulni az ingyenes lehetőségekkel inkább lehetetlennek tartjuk. Egy egyszerű okból: a nyelvtanulás összetett és építkezik. Ezért vannak olyan tankönyvek, amelyek világos szerkezetűek, és lépésről lépésre építik fel a nyelvtani ismereteket és a szókincset.

Online leckék Skype-on vagy Zoom-on keresztül

Számos nyelviskola kínál online német nyelvleckéket. Kezdők számára különösen alkalmasak a csoportos tanfolyamok. Így hatékonyan használhatja fel a költségvetését. Ha gyorsabb fejlődést szeretne elérni, választhatja az egyéni órákat.

Különösen a haladó tanulók számára, akik már rendelkeznek alapvető német nyelvtudással, érdemes lehet egyéni órákat tartani. A Skype-on vagy Zoomon keresztül tartott online magánórákon a tanár csak Önnel van. Így optimálisan tudja támogatni Önt a tanulásban. A leckéket, a gyakorlatokat és a házi feladatokat egyénileg az Ön igényeihez igazíthatja, így Ön gyorsan haladhat.

Következtetésünk

Az alkalmazások és az ingyenes források, mint például a Youtube és a blogok, remek kiegészítői a nyelvtanfolyamoknak vagy a németóráknak. De úgy gondoljuk, hogy lehetetlen csak ezek használatával megtanulni németül – vagy bármely más nyelvet -. A nyelvek egyszerűen túl összetettek, és szükséged van mások segítségére. Ez nem szégyen, hanem a nyelvtanulás egyik szépsége. Új embereket ismerhetsz meg…

Tanulj anyanyelvű német tanárral

Segítségre van szükséged az iskolai, egyetemi vagy munkahelyi német nyelvtanuláshoz, vagy egyszerűen csak szeretnél jobban beszélni németül? Nálunk online tanulhatsz német nyelvtanárainkkal otthonod kényelméből. Online nyelviskolánkkal kapcsolatos minden információt itt találsz:

Schon gelesen?

Online német tanár: Így takaríthatsz meg időt és pénzt

Szeretnéd gyorsan és olcsón fejleszteni a német nyelvtudásodat? A...

Német magántanár: Hasznos tippek és mennyibe kerül

A német nyelv nem könnyű. Mindegy, hogy az érettségihez...

Hogyan találhatsz megfelelő német tanárt

Ma már számtalan platform létezik, ahol online német nyelvtanárokat...

Német leckék online: Tényleg megéri?

A világjárvány sok mindent megváltoztatott - még a nyelvtanulást...

Beliebte Artikel

Deutsch-Nachhilfe online: Warum es sich lohnt

Du möchtest deine Deutschkenntnisse verbessern, aber der Alltag lässt...

Deutsch-Matura: So gelingt deine Zusammenfassung

Die Zusammenfassung ist eine essentielle Textsorte, die in der...

Textinterpretation bei der Deutsch-Matura: Nützliche Tipps

Die Textinterpretation ist eine entscheidende Fähigkeit, die bei der...

Das ist bei der Textanalyse bei der Deutsch-Matura wichtig

Du stehst kurz vor deiner Deutsch-Matura und die Textanalyse...

Meinungsrede bei der Deutsch-Matura: Das musst du wissen

Die Meinungsrede ist eine mächtige Form der schriftlichen Überzeugungskraft....

Deutsch-Nachhilfe online: Warum es sich lohnt

Du möchtest deine Deutschkenntnisse verbessern, aber der Alltag lässt dir kaum Raum für zusätzliche Termine? Keine Sorge, wir haben die Lösung für dich: Deutsch-Nachhilfe...

Deutsch-Matura: So gelingt deine Zusammenfassung

Die Zusammenfassung ist eine essentielle Textsorte, die in der Deutsch-Matura oft gefordert wird. Sie erfordert die Fähigkeit, relevante Informationen kompakt und strukturiert wiederzugeben. Dabei...

Textinterpretation bei der Deutsch-Matura: Nützliche Tipps

Die Textinterpretation ist eine entscheidende Fähigkeit, die bei der Deutsch-Matura gefragt ist. Dabei geht es darum, einen literarischen Text auf Basis einer gründlichen Analyse...

Das ist bei der Textanalyse bei der Deutsch-Matura wichtig

Du stehst kurz vor deiner Deutsch-Matura und die Textanalyse bereitet dir Sorgen? Keine Sorge, in diesem Blogbeitrag erfährst du, worauf es bei der Textanalyse...

Meinungsrede bei der Deutsch-Matura: Das musst du wissen

Die Meinungsrede ist eine mächtige Form der schriftlichen Überzeugungskraft. In diesem Beitrag erfährst du, worauf es ankommt, wenn du dich in dieser Textsorte beweisen...

Leserbrief schreiben bei der Deutsch-Matura: Das ist Wichtig

Du stehst vor der Herausforderung, einen Leserbrief für deine Deutsch-Matura zu verfassen. Doch wie gehst du am besten vor? Welche Punkte sind entscheidend? Dieser...