További tippek

Kérjük megértésedet: Nem vagyunk magyar anyanyelvűek. Talán találsz egy-két nyelvtani vagy stilisztikai hibát a szövegünkben - vagy valószínűleg még többet is. Kérem, ne légy túl szigorú velünk. Reméljük, hogy cikkeink továbbra is hasznosak a te számodra.

Három módja a német nyelv online tanulásának

Az idegen nyelv tanulásának több módja van. Alapvetően vannak nyelvtanfolyamok, magánórák vagy önképzés. Különösen az önvezető tanulás vált egyre népszerűbbé az utóbbi években, köszönhetően a számos felhasználóbarát alkalmazásnak. De egyre nagyobb teret hódítanak az online órák is, élőben, nyelvtanárral – egyénileg vagy csoportosan.

Úgy gondoljuk, hogy mindegyik lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai. Ebben a cikkben szeretnénk megosztani Önnel a tapasztalatainkat, és áttekintést adni a különböző online tanulási lehetőségekről.

Meg lehet tanulni egy nyelvet egy applikációval?

Erről sok fórumon heves vita folyik. Találkoztunk olyan emberekkel, akik csak egy alkalmazással tanultak meg németül, és azt tapasztalták, hogy szövegeket és néha beszélt németet is értenek, de beszélni óriási nehézségeik vannak.

Egyszerűen hiányzik a gyakorlat és a nyelvhasználat. Sok alkalmazás képes ellenőrizni a kiejtésedet, és megmondja, hogy helyesen ejtetted-e ki a szót, de egy alkalmazással még nem tudsz beszélgetni. Pedig éppen ez a fontos egy nyelvtanulás során.

De az alkalmazások önmagukban nem rosszak. Épp ellenkezőleg, az alkalmazások lehetővé teszik, hogy a nyelvtanfolyam vagy a tanárral tartott órák mellett tanulj. Ily módon az alkalmazás segíthet gyorsabb fejlődést elérni.

Tanuljon németül ingyen az interneten

Valószínűleg ez az egyik legnépszerűbb keresés a Google-on, ha német nyelvtanulásról van szó. És valóban, számtalan hasznos videó található a YouTube-on, valamint érdekes és hasznos blogcikkek, amelyek segíthetnek a német nyelvtanulásban.

Ezeket a lehetőségeket mindenképpen ki kell használnia. De egyedül tanulni az ingyenes lehetőségekkel inkább lehetetlennek tartjuk. Egy egyszerű okból: a nyelvtanulás összetett és építkezik. Ezért vannak olyan tankönyvek, amelyek világos szerkezetűek, és lépésről lépésre építik fel a nyelvtani ismereteket és a szókincset.

Online leckék Skype-on vagy Zoom-on keresztül

Számos nyelviskola kínál online német nyelvleckéket. Kezdők számára különösen alkalmasak a csoportos tanfolyamok. Így hatékonyan használhatja fel a költségvetését. Ha gyorsabb fejlődést szeretne elérni, választhatja az egyéni órákat.

Különösen a haladó tanulók számára, akik már rendelkeznek alapvető német nyelvtudással, érdemes lehet egyéni órákat tartani. A Skype-on vagy Zoomon keresztül tartott online magánórákon a tanár csak Önnel van. Így optimálisan tudja támogatni Önt a tanulásban. A leckéket, a gyakorlatokat és a házi feladatokat egyénileg az Ön igényeihez igazíthatja, így Ön gyorsan haladhat.

Következtetésünk

Az alkalmazások és az ingyenes források, mint például a Youtube és a blogok, remek kiegészítői a nyelvtanfolyamoknak vagy a németóráknak. De úgy gondoljuk, hogy lehetetlen csak ezek használatával megtanulni németül – vagy bármely más nyelvet -. A nyelvek egyszerűen túl összetettek, és szükséged van mások segítségére. Ez nem szégyen, hanem a nyelvtanulás egyik szépsége. Új embereket ismerhetsz meg…

Anzeige

Német nyelvtan

Anzeige

További cikkek