Besser Deutsch - German online Lessons
Besser Deutsch - German online Lessons

Három módja a német nyelv online tanulásának

Szeretnél jobban és magabiztosabban beszélni és érteni németül? A magánórákon anyanyelvi tanárainkkal gyors fejlődést fogsz elérni.

Az idegen nyelv tanulásának több módja van. Alapvetően vannak nyelvtanfolyamok, magánórák vagy önképzés. Különösen az önvezető tanulás vált egyre népszerűbbé az utóbbi években, köszönhetően a számos felhasználóbarát alkalmazásnak. De egyre nagyobb teret hódítanak az online órák is, élőben, nyelvtanárral – egyénileg vagy csoportosan.

Úgy gondoljuk, hogy mindegyik lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai. Ebben a cikkben szeretnénk megosztani Önnel a tapasztalatainkat, és áttekintést adni a különböző online tanulási lehetőségekről.

Meg lehet tanulni egy nyelvet egy applikációval?

Erről sok fórumon heves vita folyik. Találkoztunk olyan emberekkel, akik csak egy alkalmazással tanultak meg németül, és azt tapasztalták, hogy szövegeket és néha beszélt németet is értenek, de beszélni óriási nehézségeik vannak.

Egyszerűen hiányzik a gyakorlat és a nyelvhasználat. Sok alkalmazás képes ellenőrizni a kiejtésedet, és megmondja, hogy helyesen ejtetted-e ki a szót, de egy alkalmazással még nem tudsz beszélgetni. Pedig éppen ez a fontos egy nyelvtanulás során.

De az alkalmazások önmagukban nem rosszak. Épp ellenkezőleg, az alkalmazások lehetővé teszik, hogy a nyelvtanfolyam vagy a tanárral tartott órák mellett tanulj. Ily módon az alkalmazás segíthet gyorsabb fejlődést elérni.

Tanuljon németül ingyen az interneten

Valószínűleg ez az egyik legnépszerűbb keresés a Google-on, ha német nyelvtanulásról van szó. És valóban, számtalan hasznos videó található a YouTube-on, valamint érdekes és hasznos blogcikkek, amelyek segíthetnek a német nyelvtanulásban.

Ezeket a lehetőségeket mindenképpen ki kell használnia. De egyedül tanulni az ingyenes lehetőségekkel inkább lehetetlennek tartjuk. Egy egyszerű okból: a nyelvtanulás összetett és építkezik. Ezért vannak olyan tankönyvek, amelyek világos szerkezetűek, és lépésről lépésre építik fel a nyelvtani ismereteket és a szókincset.

Online leckék Skype-on vagy Zoom-on keresztül

Számos nyelviskola kínál online német nyelvleckéket. Kezdők számára különösen alkalmasak a csoportos tanfolyamok. Így hatékonyan használhatja fel a költségvetését. Ha gyorsabb fejlődést szeretne elérni, választhatja az egyéni órákat.

Különösen a haladó tanulók számára, akik már rendelkeznek alapvető német nyelvtudással, érdemes lehet egyéni órákat tartani. A Skype-on vagy Zoomon keresztül tartott online magánórákon a tanár csak Önnel van. Így optimálisan tudja támogatni Önt a tanulásban. A leckéket, a gyakorlatokat és a házi feladatokat egyénileg az Ön igényeihez igazíthatja, így Ön gyorsan haladhat.

Következtetésünk

Az alkalmazások és az ingyenes források, mint például a Youtube és a blogok, remek kiegészítői a nyelvtanfolyamoknak vagy a németóráknak. De úgy gondoljuk, hogy lehetetlen csak ezek használatával megtanulni németül – vagy bármely más nyelvet -. A nyelvek egyszerűen túl összetettek, és szükséged van mások segítségére. Ez nem szégyen, hanem a nyelvtanulás egyik szépsége. Új embereket ismerhetsz meg…

Tanulj anyanyelvű német tanárral

Segítségre van szükséged az iskolai, egyetemi vagy munkahelyi német nyelvtanuláshoz, vagy egyszerűen csak szeretnél jobban beszélni németül? Nálunk online tanulhatsz német nyelvtanárainkkal otthonod kényelméből. Online nyelviskolánkkal kapcsolatos minden információt itt találsz:

Schon gelesen?

Online német tanár: Így takaríthatsz meg időt és pénzt

Szeretnéd gyorsan és olcsón fejleszteni a német nyelvtudásodat? A...

Német magántanár: Hasznos tippek és mennyibe kerül

A német nyelv nem könnyű. Mindegy, hogy az érettségihez...

Hogyan találhatsz megfelelő német tanárt

Ma már számtalan platform létezik, ahol online német nyelvtanárokat...

Német leckék online: Tényleg megéri?

A világjárvány sok mindent megváltoztatott - még a nyelvtanulást...

Beliebte Artikel

Online német tanár: Így takaríthatsz meg időt és pénzt

Szeretnéd gyorsan és olcsón fejleszteni a német nyelvtudásodat? A...

Online German Teacher: Prices and how to find the best

The German language is not easy. Whether you need...

Német magántanár: Hasznos tippek és mennyibe kerül

A német nyelv nem könnyű. Mindegy, hogy az érettségihez...

Private Deutsch-Nachhilfe: So findest du den passenden Lehrer

Immer mehr Eltern suchen nach einem privaten Deutsch-Nachhilfe-Lehrer. Es...

Jobsuche heute: Wie findet man passende Arbeit in der Zeit der Digitalisierung?

Die Menschen von heute arbeiten nicht mehr so wie früher. Die Jobs sind vielfältiger geworden, immer mehr Leute arbeiten in Teilzeitjobs und während der...

Private Deutsch-Nachhilfe: So findest du den passenden Lehrer

Immer mehr Eltern suchen nach einem privaten Deutsch-Nachhilfe-Lehrer. Es gibt zahlreiche Plattformen im Internet und viele Gruppen in sozialen Netzwerken, die sich mit dem...

Online Deutschlehrer: Preise und nützliche Tipps

Online-Unterricht wird immer beliebter. Kein Wunder, denn so sparst du Zeit und Geld. Du musst nicht in eine Sprachschule fahren, sondern lernst bequem von...

Online Deutsch-Nachhilfe: Lohnt es sich wirklich?

Fast ein Drittel der Schüler erhält Nachhilfe. Am häufigsten in den Fächern Mathematik, Deutsch und in einer Fremdsprache. Das ist für viele Familien nicht...

Deutsch-Nachhilfe: Wie viel kostet eine Stunde?

Die deutsche Sprache ist nicht einfach. Daher verwundert es nicht, dass viele Schüler Nachhilfe benötigen, um die gewünschte Note zu erreichen. Doch welche Formen...

Konjunktiv II – Irreale Wünsche und Vergleiche

Den Konjunktiv II verwenden wir nicht nur für besonders höfliche Formulierungen, sondern auch für alles irreale. Das können einfache Wünsche sein, Vergleiche oder Bedingungen....